Vabilo na brezplačne kulinarične delavnice z Luko Koširjem
Sporočamo vam, da je na kulinaričnih delavnicah z Luko Koširjem (Gostilna Grič) prostih le še nekaj mest na naslednjih delavnicah:
- SHRANJEVANJE ŽIVIL IN FERMENTACIJA 18.7.2023 ob 9. uri. Delavnica traja 4 šolske ure.
Shranjevanje je bilo v preteklosti ena najpomembnejših tehnik, ki se je z prihodom hladilnikov in zamrzovalnikov ustavila. Na delavnici boste spoznali tako moderne kot klasične pristope shranjevanja od soljenja, sušenja in fermentiranja. Naučili se bomo izdelave fermentiranih past, izdelave fermentiranih napitkov in preprostih načinov spontane fermentacije.
Pri delavnici nabiralništva bomo na okoliških travnikih, vrtu in gozdu spoznali samonikle rastline. Mnoge rastline, ki jih imamo za plevel so lahko velikokrat odlična zelenjava, ki popestri naše vsakdanje jedilnike.
Kar bomo nabrali bomo potem v kuhinji tudi pripravili, spoznali bomo kdaj in za kaj so posamezne rastline najbolj primerne. V spremstvu naših sommelierjev bomo pripravili brezalkoholne napitke in koktajle iz takrat rastočih cvetlic v našem divjem vrtu.
Ostale delavnice so že polne.
Lokacija: Grič, Šentjošt nad Horjulom
Število udeležencev: 10 udeležencev/delavnico
Prijave: info@lasbarje.si
Prijave sprejemajo do zapolnitve prostih mest. Ob prijavi zapišite na katero delavnico se prijavljate, datum in uro. O potrditvi prijave vas bodoo obvestili.